АНТИХРИСТИ!

  • 14. јануара 2018.

Митрополит Анфилохије, као један од духовних пастира народа српскога, стао је у заштиту свога духовнога стада, цркава и манастира, територије државе Србије…

То и јесте дужност духовних вођа народа. Они нису политичари, па да им праштамо ако прећуткују истину. Само што је опоменуо и изразио сумњу у искреност председника Србије по питању КИМ, кренули су на њега, да га медијски разапиињу, као да се Митрополит Анфилохије кандидовао за градоначелника Београда у најмању руку.

Има ли право и један Србин да верује онима који су потписали Бриселски спорзум, којим је званично успостављена граница између такозване државе “Косово” и Републике Србије, којим су Срби са КИМ натерани да прихвате Устав и законе, судство, образовне програме, личне карте… такозване државе ” Косово”. Ко има право да верује и онима који су косовско питање изместили из УН у Брисел, где су свезане руке заштитницима српских интереса Русији и Кини.

Ко год да је то урадио и како год да се звао, српски народ нема основа да им верује, па ни Митрополит Анфилохије такође.

Уважена господо политичари, КИМ је неотуђиво власништво српског народа и СПЦ и нико нема право да отуђује имовину која није његова. Живимо у држави у којој се истина проглашава непријатељским деловањем а лаж суштом истином. У којој се промовише култ личности и ко год се дрзне да искаже другачије мишљење од њега, проглашава се непријатељем државе.

У држави у којој је председник државе уставном одредницом председник свих грађана. На супрот томе, председник са хрпом компромитујућих материјала води кампању у медијима против потенцијалних политичких противника на предстојећим градским изборима. Као да нема нико у његовој партији, да се бави кампањом на градским изборима, већ то мора да ради председник државе?

Такав начин политичког деловања је злоупотреба институције председника државе.

Покрет “Српска вертикала” овим путем износи свој став, као организација која се не бави изборима и пребројавањем гласова, али задржава право као представници слободних грађана, да каже своје мишљење о свим проблемима које тиште грађане Србије.

Овим путем желимо да подржимо нашег високопреосвећеног митрополита Анфилохија у његовом настојању да искаже своју бојазан за будућност КИМ.

 

Покрер “Српска вертикала”

Председник Жељко Чуровић

ПОСЛЕДЊЕ ВЕСТИ