СРЕЋАН РОЂЕНДАН РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ!

  • 7. јануара 2018.

Срећан рођендан Републици Српској!

Срби преко Дрине су били оличење јединства деведесетих година с краја двадестог века. Таквим начиним деловања су показали да се национлним јединством увек може доћи до циља, без обзира на притиске са стране.
Препознали су зло прошлог времена, када су нас идеолошки поделили, када су нас уједињавали југословенством и лажним братством и јединством.
Мудра политика у најтежим ратним условима Радована Караџића и војна стратегија генерала Ратка Младића, који су тражили ослонац у сопствене снаге, уродила је плодом и изњедрила најмлађу српску државу. Нису Срби први пут преко Дрине градили своју државу, они су само повратили део отетих територија чији су власници били њихови преци.
Храброшћу, снагом морала и вером у Бога, дошли су прекодрински Срби до сопствене државе и показали свим Србима како се може јединственошћу остварити циљ.
Покрет “Српска вертикала” с поносом гледа на Републику Српску, која више личи на матицу Срба него сама Србија. Ваљда ће се и Србија угледати на Републику Српску и постати коначно своја на своме.
Овим путем желимо да честитамо рођендан Републици Српској са жељом да се једнога дана осамостали и буде покретач свесрпског уједињења.
С дубоким поштовањем и братском љубављу, све најљепше жеље српском народу у Републици Српској за двадесетшести рођендан.

Покрет “Српска вертикала”
Председник Жељко Чуровић

ПОСЛЕДЊЕ ВЕСТИ